Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΚΡΙΖΟ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ!!!

Ζωγραφίζουμε το σχολειό μας , τμήμα –τμήμα , όλοι μαζί!
Ντυμένα τα παιδιά κατάλληλα , δίνουν στο σχολείο τους , το χρώμα που θέλουν.
Είναι δικό τους και έτσι τους αρέσει!
Και κατόπιν , το αγαπούν πιο πολύ , το περιφρουρούν έμπρακτα –έχει πάψει η αδιαφορία και η άμβλυνση στο ασχήμισμα του ακάλεστου γκράφιτι …
Και κατόπιν , παίρνουν το πινέλο και καλύπτουν εκείνου του απρόσκλητου κακοκαλλιτέχνη, την μαύρη αγγλόγραφη υπογραφή!
Τα χρώματα ,του Δήμου,
η συμπαράσταση ,του Συλλόγου Διδασκόντων,
μεγάλοι καλλιτέχνες , τα μικρά παιδιά ,
καθοδηγητές , δύο ζωγράφοι –τοιχογράφοι , εθελοντές…..
Κύριοι , η ζωή θέλει χρώμα!
Τα παιδιά θέλουν χρώμα !
Το τσιμέντο θέλει χρώμα !
Και αυτό φέρνει την Αγάπη για το δημόσιο –αδιάφορο κτίριο.
Και από δημόσιο , γίνεται δικό!
Δικό μας !

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Βριλησσίων

Ολυμπία Αρχοντάκη –πρόεδρος Δ.Σ.
Μάρθα Αρχοντάκη -μέλος Δ.Σ. , Ζωγράφοι- τοιχογράφοι

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το σχολείο μας λειτούργησε το 1988 όταν τα Βριλήσσια ήταν κοινότητα με……πολύ πιο λίγους κατοίκους από τους τωρινούς εποικουμενους οικογενειάρχες και ήταν 6θέσιο(6 αίθουσες -6τάξεις).
Σιγά σιγά με την αύξηση των κατοίκων κατέληξε το σχολείο μας σε 12 θέσιο που είναι τώρα,με προσθήκες στα φαρδιά σημεία των διαδρόμων,κατάργησης της αίθουσας Χημείου κ.λ.π.Γι’αυτό και η αίθουσα Τελετών δεν μας χωράει πια……
Υπήρξε αρχικός σχεδιασμός να γίνει το διπλανό οικόπεδο (που περιλαμβάνει τώρα Νηπιαγωγείο και Παιδ.Χαρά) Γυμνάσιο. Λόγω αντιδράσεων των περιοίκων(!!!) ματαιώθηκε και έτσι αυξήθηκε η θαυμάσια αυλή μας (που ήταν μικρότερη) αποκτώντας τον όμορφο ελαιώνα και το γήπεδο του μπάσκετ!
Στο μεταξύ το όμορφό μας σχολείο παλαιώνει και διαρκώς δείχνει την ανάγκη του για φροντίδα….
Η φροντίδα αυτή δόθηκε μέσα σ'αυτα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από τα Σχ.συμβουλια(δάσκαλοι-γονείς), προς τις Σχ.Επιτροπές,από το Δήμο και μέσα από πολλά ονόματα ανθρώπων που αγάπησαν και αγαπούν το σχολείο-το κάθε σχολειό! Διευθυντές-γονείς-εθελοντές-ιδεολόγους καθε λογής!
Σαν κι αυτους , που λέμε ότι είμαστε κι εμείς, είναι το Δ.Σ.του Συλλ.Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημ.Σχολείου Βριλησσίων.
Κανείς μας δεν είναι αργόσχολος,αυτό το σχήμα απαρτίζεται από εργαζόμενες μητέρες και πατέρες, με ακατάστατα και εξουθενωτικά ωράρια,κάποιοι με 1-2-4 παιδιά, όλοι όμως έχουμε το ίδιο όραμα-αυτό το σχολειό,να μπορεί να είναι η δεύτερη φωλιά για τα παιδιά μας , που θα τους προσφέρει το ΕΥ ΖΕΙΝ και που μόνο ο καλός δάσκαλος μπορεί να δώσει , σε ένα εκπαιδευτικό΄χώρο , αρμονικό , με επαρκή υποδομή , υποστήριξη και ανθρωπιστική στόχευση!