Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

«Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου


Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου, το πολυαγαπημένο έργο της Άλκης Ζέη, θα παρουσιαστεί στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 3 Νοεμβρίου 2011 από τον σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά. Η Αθήνα της Κατοχής, η Αντίσταση, οι περιπέτειες και οι δυσκολίες είναι μερικά από τα στοιχεία του έργου.

via in.gr

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανακοίνωση

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων προσκαλεί όλους τους γονείς του σχολείου και μέλη του Συλλόγου, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 7-11-2011 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, οδός Τειρεσία 1 και Σπάρτης στα Βριλήσσια.

Θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
1. Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την σχολική χρονιά 2010-2011.
2. Έγκριση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ορισμός αντικαταστάτη μέλους Ελεγκτικής Επιτροπής για την νέα χρονιά.
4. Έγκριση έκτακτης εισφοράς για χρηματοδότηση ειδικών δράσεων.
5. Συζήτηση προβλημάτων-προτάσεις.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Δευτέρα 14-11-2011 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Στην περίπτωση αυτή οι αποφάσεις βάσει του καταστατικού λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων, άνευ προϋποθέσεων απαρτίας.

Λόγω των διαφαινομένων προβλημάτων και των δυσκολιών αυτής της σχολικής χρονιάς, θεωρούμε την παρουσία και συμμετοχή όλων των γονέων απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ο Μικρός Πρίγκιπας ΙΙ

Τη νέα φανταστική περιπέτεια «Ο Μικρός Πρίγκιπας ΙΙ» παρουσιάζει στους μικρούς και μεγάλους του φίλους το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 5 Οκτωβρίου 2011.
Η νέα αυτή παράσταση βρίσκει τον Μικρό Πρίγκιπα να επιστρέφει στο σπίτι του τον Αστεροειδή Β612, μετά την περιήγησή του στο Σύμπαν και το Ταξίδι στη Γη, όπου ανακαλύπτει ότι το αγαπημένο του Τριαντάφυλλο λείπει! Συντροφιά με την Αλεπού, θα περιπλανηθεί ανάμεσα στον Πλανήτη του Χρόνου, του Βοσκού και της Μουσικής με την πίστη ότι κάπου εκεί θα το βρει.
Το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Ελληνική μεταγλώττιση φέρει την υπογραφή των: Δημήτρης Πιατάς – Αλεπού, Θάνος Παπαϊωάννου – Μικρός Πρίγκιπας, Yρώ Λούπη – Τριαντάφυλλο, Κώστας Σεραφειμίδης – Βοσκός, Γιάννης Στεφόπουλος – Ωρολογοποιός, ενώ τη Σκηνοθεσία της Μεταγλώττισης υπογράφουν οι Αργύρης Παυλίδης και Μαρία Ζερβού.
Περισσότερα στο:
Ίδρυμα Ευγενίδου, Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο,
τηλ: 210 9469600 και στο έγγραφο αυτό.

via blogs.sch.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πειράματα στο Ιδρυμα Ευγενίδου

Πως μας διέφυγε αυτό;

Η Διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ιδρυμα Ευγενίδου ξεκινά τη σεζόν με μια επανάληψη σε δημοφιλή πειράματα που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, αλλά και σύντομες ιστορίες επάνω στη ζωή σπουδαίων επιστημόνων, συνοδευόμενες από δραστηριότητες και κατασκευές.



Στόχος της έκθεσης είναι να «μεταμορφώσει» σε ενδιαφέρουσα εμπειρία την επιστημονική γνώση, προσφέροντάς την σε παιδιά και ενήλικες με παραδείγματα εύληπτα, απτά, πρακτικά και κατανοητά.

Τα Σαββατοκύριακα η έκθεση λειτουργεί μεταξύ 11 π.μ. - 8 μ.μ., ενώ το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τους υπερήλικες και τα παιδιά. Εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

«Υλη και υλικά», «ήχος και εικόνα» και «Βιοτεχνολογία» απαρτίζουν τις τρεις ενότητες της έκθεσης. Ο επισκέπτης, πατώντας κουμπιά, μετρώντας δείγματα και κάνοντας πράξη όλα εκείνα που θεωρητικά έμαθε στο σχολείο, γνωρίζει, μεταξύ άλλων, πώς είναι οι οπτικές ίνες και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων, βλέπει αληθινά δείγματα DNA, μαθαίνει πώς γίνονται τα τρισδιάστατα γραφικά, παίζει εικονικά κρουστά, κ.ά. Τα πειράματα ξεκινούν στις 13.30 και διαρκούν 40 λεπτά, και θα τα κατανοήσουν καλύτερα παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών μαζί με τους γονείς ή τους ενήλικες που τα συνοδεύουν. Μεταξύ άλλων, μπορούν να παρακολουθήσουν πώς γίνεται η εμφάνιση ενός φωτογραφικού φιλμ, έννοια μάλλον άγνωστη, αφού η σημερινή γενιά γνώρισε κατευθείαν την ψηφιακή εξέλιξή της. Ακόμη, θα μάθουν πώς ανακαλύφθηκε το οξυγόνο, θα δουν τα πειράματα οπτικής του Νεύτωνα και την ανάλυση και σύνθεση του φωτός στα χρώματα της ίριδας, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και ταχυδακτυλουργοί, μαθαίνοντας πώς να εξαφανίζουν ένα ποτήρι. Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το πείραμα με χαρτονομίσματα που αντιστέκονται στη φωτιά, ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές, αλλά και οι έως... μαγικές ιδιότητες της χημείας που μπορεί να αλλάζει υγρά με τον δικό της, μυστικό τρόπο.

Τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου μεταξύ 16.30 και 17.30, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ιστορίες για επιστήμονες που άφησαν το στίγμα τους στις Θετικές Επιστήμες, με παράλληλες δραστηριότητες και κατασκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν και ξεκίνησε η έκθεση, μέχρι σήμερα, την έχουν επισκεφθεί 93.152 μαθητές και 1.868 σχολικές ομάδες (κάθε σχολείο που την επισκέπτεται χωρίζεται σε ομάδες των 50-70 μαθητών), ενώ πέραν των μαθητών, την έκθεση έχουν δει 81.752 άτομα, ως γενικό κοινό, όπως εξηγεί η μία εκ των υπευθύνων της έκθεσης, Βάλια Λύρατζη.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου

via news.kathimerini.gr

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Έναρξη προγράμματος σχολών γονέων

Την Δευτέρα 10/2/2011 και ώρα  18:30 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η πρώτη συνάντηση γονέων-επιμορφωτών του προγράμματος σχολών γονέων του ΙΔΕΚΕ / Υπ.Παιδείας. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον καλούνται να προσέλθουν.