Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επεράσαμε όμορφα

Με ευθυμία και κέφι πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογό μας το αποκριάτικο πάρτυ για τα παιδιά στο χώρο του σχολείου. Είχαμε χορό, μαγικά, λαχειοφόρο, φαγητό, ποτά, γλυκά και πάνω από όλα διασκέδαση και ομαδική συνεργατική διάθεση. Αποτελεσματικά αντίδοτα στην περιρρέουσα καταθλιπτική ατμόσφαιρα του τρέχοντος χρόνου.









Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Βριλησσίων θέλει να ευχαριστήσει τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν, όλους όσους ανιδιοτελώς εργάστηκαν και προσέφεραν για την επιτυχή διοργάνωση,

Τους κύριους χορηγούς μας,

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ Ζαχαροπλαστείο
LA DUREE Catering
STARBUCKS CAFE Bριλησσίων
PIZZAFAN Βριλησσίων
ΕLVIART Πιττες

τους δωροθέτες της λαχειοφόρου εμπόρους της περιοχής μας,

SEVEN ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ DVD
ARTEFACTS.GR ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ T_SHIRT
ROUGE ΓΥΝΑΚΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
ΑΜΥ ΑΕ DIGITAL VIDEO
PIPERORIZA ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΑ
VIVA VIDA ΓΥΝΑΚΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
ΤΖΕΒΕΛΕΚΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ
FINEZZA ΕΙΔΗ ΚΙΓΚΑΛΕΡΙΑΣ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΣΤΥΛΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
JC-MAX OUTLET
ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
DOLLYSIMA ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
SPICY LINGERIE ΕΣΩΡΟΥΧΑ
LOLLIPOP ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
HAPPY FEET ΠΑΙΔΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
VALIDUS ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
"Ο ΓΙΩΡΓΟΣ" ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
SARANTIS ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
MAKIS ZOO PET SHOP
ΑΡΩΝΗΣ Β. ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
SPORTS CENTER ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Η ΕΛΦΗ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΕΥΣΕΙΣ
SIMON ART ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ
ΡΕΖΕΡΒΑ, GADGET MANIA
OTESHOP
ΒΙΒΛΙΟΣΤΥΛ ΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ
BODYWORKS ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ
E-NAIL ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ
SENSES ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
COUPDECOEUR ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
ΑΣΤΡΑΝΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
CASA NUOVA ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΠΛΩΝ
MAYORAL ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ
ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
HARRISSON'S ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΩΡΑ
ΑΙΓΑΙΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
Ο ΚΗΠΟΣ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ
ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
COOK SHOP ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ
ΡΑΣ ΤΑΦΑΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ


και την απίθανη ηλιόλουστη ημέρα, που βοήθησε το άνοιγμα της διάθεσης όλων.

Εδώ θα είμαστε, και του χρόνου!


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση για εκπαιδευτική ρομποτική

Την Τρίτη 29-2-2012 και ώρα 19:00 θα συναντηθούν στο σχολείο οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής που θα διοργανωθούν από τον σύλλογό μας με την βοήθεια της wrohellas.gr. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά των Ε και ΣΤ τάξεων. Σχετική πρόσκληση έχει ήδη αποσταλεί σε όλα τα τμήματα των δύο τάξεων του σχολείου μας.

Στη συνάντηση θα γίνει σχετική ενημέρωση και δήλωση ενδιαφέροντος και θα επιλεγούν οι κατάλληλες ώρες για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων. Εν συνεχεία τα παιδιά θα μπορέσουν εφ'όσον επιθυμούν να συμμετέχουν και στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και γιατί όχι και στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά στο Official Site του Πανελληνίου Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Επειδή απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για την διεξαγωγή των εργαστηρίων, για όσους αμφιταλαντεύονται έχουμε το απόλυτο επιχείρημα : το ρομπότ που βρίσκει το χαμένο στο σπίτι κινητό και το φέρνει στο χέρι σας - από τα χεράκια του παιδιού σας!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνική αλληλεγγύη και αρωγή

Η ανταπόκριση των μελών του Συλλόγου και γονέων του σχολείου μας στην πρόσκληση μας για συλλογή παιδικών ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης με την ευκαιρία του χριστουγεννιάτικου bazaar και κατά την διάρκεια των διακοπών, ήταν θερμότατη και πράγματι συγκινητική.

Συνολικά από τις προσφορές αποκλειστικά των γονέων του σχολείου μας, συλλέξαμε, ταξινομήσαμε και οργανώσαμε σε χαρτοκιβώτια τα παρακάτω είδη:

    ένα μικρό φορτηγό!
  • 2 κιβώτια με γραφική ύλη 
  • 3 κιβώτια με είδη μωρού
  • 4 κιβώτια με κλινοσκεπάσματα
  • 1 κιβώτιο με είδη λουτρού
  • 4 κιβώτια με τρόφιμα
  • 1 κιβώτιο με σερβίτσια, ποτήρια κλπ
  • 2 κιβώτια παιδικά παπούτσια
  • 14 κιβώτια με παιδικά ρούχα όλων των ηλικιών
  • 1 κιβώτιο με ρούχα ενηλίκων
  • 1 κουτί με παιδικές ταινίες και cd
  • μεμονωμένα είδη, παιδική κλίνη, παιχνιδομηχανή nintendo, ηλεκτρικές μικροσυσκευές


Τα είδη αυτά μεταφέρθηκαν και προσφέρθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Βριλησσίων και της διεύθυνσης του σχολείου:

α. στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού "Αναρρωτήριο Πεντέλης" (ΠΙΚΠΑ)

όλα τα είδη πλην ρούχων

Από την παράδοση ειδών στο ΠΙΚΠΑ
Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αποτελεί ΝΠΔΔ και είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν: δε διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, δε διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλ­λον, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκα­ταλελειμμένα, παραμελούνται, έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους, η οικογένειά τους βρίσκε­ται σε κρίση, είναι θύματα εγκληματικής πράξης. Πληροφορίες για το ίδρυμα στην ιστοσελίδα του noesis.


β. στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Ενα παιδί, ένας κόσμος" στην Αθήνα

το σύνολο των ρούχων, παιδικών και ενηλίκων

Το “Ενα παιδί, ένας κόσμος” ιδρύθηκε το 2009 από ιδιωτική πρωτοβουλία, και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά κυρίως προσχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την προσπάθεια τους στην σχετική ιστοσελίδα.





Ευχαριστήρια και συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς που συνεισέφεραν στην προσπάθεια αυτή του συλλόγου και εμπράκτως επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν σήμερα περισσότερη ανάγκη.



Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ιστοσελίδα 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων




Η επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας είναι γεγονός!

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Διδασκόντων, τον Διευθυντή μας και στους γονείς που βοήθησαν για την κατασκευή της σελίδας. Ελπίζουμε να γίνει σημείο αναφοράς και πληροφόρησης όλων των γονέων, δασκάλων και μαθητών, ατμομηχανή για εμπλουτισμό του διδακτικού έργου και των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων του σχολείου και να αποτελέσει νέα αφετηρία περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Τώρα λοιπόν βάλτε τη σελίδα στα bookmarks!


Σημ: Προς αποφυγή σύγχυσης, αλλάξαμε τον τίτλο του δικού μας ιστολογίου σε "Γονείς@4ο Δημοτικό Βριλησσίων". Για λίγο χρονικό διάστημα έως ότου οι αλλαγές διαχυθούν στην cache των servers της google και των άλλων μηχανών εύρεσης, στα αποτελέσματα αναζήτησης, θα εξακολουθεί να εμφανίζεται με τον τίτλο αυτό, η δική μας σελίδα.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικο πάρτυ


Ημερίδα Γονέας στον 21ο αιώνα

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς θα πραγματοποιηθεί ημερίδα όπου θα συζητηθούν όσα μας απασχολούν ως γονείς και όσα καίρια θέματα προκύπτουν στο πλαίσιο του δύσκολου γονεϊκού μας ρόλου λόγω του γοργά μεταβαλλόμενου κοινωνικού και εκπαιδευτικού μας περιβάλλοντος.
Η Ημερίδα αυτή διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, σε μια προσπάθεια σφαιρικής ενημέρωσης γύρω από καίρια ζητήματα των παιδιών και των εφήβων που αφορούν στην Καινοτόμο Μάθηση, τη Διαχείριση Σταδιοδρομίας και τη Στάση Ζωής.



Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης
Για την συμμετοχή πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονική φόρμα.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Όσοι παρατηρήσατε ότι το ιστολόγιό μας έμεινε λίγο πίσω στην ενημέρωση,  ένα σας λέμε : Έχετε δίκιο!

Λίγο οι διακοπές των Χριστουγέννων, λίγο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, λίγο η γενική κατάθλιψη, λίγο το PSI, λίγο η γρίππη, λίγο οι αλλαγές των εκπροσώπων μας, λίγο η οργάνωση των δωρεών, λίγο η συζήτηση περί στόχων και προτεραιοτήτων, λίγο διαλογισμός, λίγο στενότητα, λίγο γυμναστική, λίγο το 'να λίγο τ'άλλο ... και όντως μείναμε πίσω.


Είμαστε όμως εδώ! Και σύντομα θα εμπλουτίσουμε το ιστολόγιό μας και την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα, μαζί με τις σκέψεις και τις δράσεις μας.

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι!