Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Καλώς ήρθατε !

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σας καλωσορίζει στην ανανεωμένη ιστοσελίδα αυτή, που σκοπό της έχει να φέρει όλους εμάς, τους γονείς των παιδιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, πλησιέστερα.

Πιστεύουμε στην ανοικτή κατάθεση ιδεών, στον ανοικτό διάλογο, στη συμμετοχή στα κοινά. Πιστεύουμε ότι τα εργαλεία που η τεχνολογία σήμερα προσφέρει, είναι τα μέσα που θα διαμορφώσουν την κοινωνία του αύριο, και ότι τελικά αυτή θα είναι πιο δημοκρατική, πιο παραγωγική, πιο δίκαιη και θα προσφέρει ίσες και καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους. Όμως βάση και προϋπόθεση για την κοινωνία αυτή, είναι η ποιότητα στη παιδεία, οι αξίες που διδάσκουμε και τα εφόδια που παράσχουμε στους αυριανούς πολίτες. Είναι η κοινωνία που θα ζήσουν αύριο τα παιδιά μας και εμείς οφείλουμε σήμερα να την προετοιμάσουμε.

Με το ιστολόγιο αυτό, θέλουμε κατ'αρχήν να δημιουργήσουμε ένα πρώτο σημείο πληροφόρησης και συνάντησης για τους γονείς, σε θέματα που αφορούν τη σχολική καθημερινότητα και τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων.

Πέραν όμως αυτού, επιζητούμε να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε, να καταθέσουμε και να σχολιάσουμε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και ανάγκες που σχετίζονται με το σχολείο μας, αλλά και γενικότερα, που αφορούν την παιδεία, τα νέα εργαλεία εκπαίδευσης, αλλά και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των παιδιών μας, των αυριανών πολιτών.

Δεν επιθυμούμε την υποκατάσταση του εκπαιδευτικού έργου των διδασκόντων, αλλά την συνεργασία, συμπαράσταση και αρωγή μας σε αυτό, με τις δικές μας προτάσεις και σημειώσεις.

Με αυτές τις σκέψεις, σας προσκαλούμε, όλους τους γονείς, να συμμετάσχετε ενεργά και με ενδιαφέρον, στην παρακολούθηση του έργου του Συλλόγου, αλλά και όπου περαιτέρω μπορείτε, με την προσωπική σας εθελοντική εργασία και προσφορά, στη διεύρυνση του έργου αυτού και στην επίτευξη των κοινών μας σκοπών και προσδοκιών.

Πριν πολλά χρόνια γράφτηκε ένα ποιήμα. Το ποιήμα λέγεται "Ο Θεός που ξέρει μόνο τέσσερις λέξεις" και μας λέει ότι "Κάθε παιδί έχει γνωρίσει τοv Θεό, όχι τοv Θεό των ονομάτων, όχι τοv Θεό των "μη", αλλά τοv Θεό που ξέρει μόνο τέσσερις λέξεις και συνεχώς τις επαναλαμβάνει, λέγοντας, Έλα, χόρεψε μαζί μου. Έλα, χόρεψε μαζί μου."

Ελάτε λοιπόν να χορέψουμε με τα παιδιά μας, για τα παιδιά μας.


Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Κ.Δεληπέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: