Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοκαίρι στην Ελλάδα

Πέρασε κι αυτό το καλοκαίρι. Χωρίς να μπορεί να εξηγηθεί γιατί ακριβώς, το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι, για τους περισσότερους από εμάς, πάντα μοναδικό και ξεχωριστό - η εποχή που αγαπάμε.

Ίσως γιατί το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει εικόνες. Έχει πανίσχυρες, παντοδύναμες παγίδες του βλέμματος, που δεν μπορείς να τους ξεφύγεις. Έχει αισθήματα και αισθήσεις, έχει γεύσεις και αρώματα μοναδικά, εκπλήξεις που δεν τελειώνουν ποτέ, έχει το αναπάντεχο σε κάθε του στροφή.  Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει τις ομορφότερες ανατολές που είδες ποτέ, τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα, τα ωραιότερα τραπέζια που στρώνονται μεσημέρια σε αυλές ή βράδια δίπλα στο κύμα, τις πιο αναπάντεχες παραλίες του κόσμου, τους πιο υπέροχους έναστρους ουρανούς και φεγγάρια που σου ραγίζουν την καρδιά. 

Αλλά πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις και να αποφασίσεις να αφήσεις στην άκρη τα δεδομένα, τα αναμενόμενα, τα αρνητικά που ξέρεις και που δεν χρειάζεται να προκαλείς την επιβεβαίωσή τους. 

Γράφω αυτό το κείμενο υπό την επήρεια ενός υπέροχου καλοκαιριού. Ξέρω πολύ καλά ότι κι εσύ, όπως και γω, βρέθηκες και αυτό το καλοκαίρι αντιμέτωπος με αναποδιές, αισχροκέρδεια, ανοργανωσιά, με καταστάσεις που σου χάλασαν το κέφι. Όμως είμαι σίγουρος ότι τώρα στο τέλος του, μένουν στο μυαλό σου οι όμορφες εικόνες που θα κουβαλάς για πάντα.

Η Ελλάδα που αγαπάς, είναι αυτή η χώρα του μεγαλείου, των βράχων και της θάλασσας, του Οδυσσέα που αγναντεύει από ψηλά το βαθύ μπλέ πέλαγος, ξεκινώντας ξανά για την Ιθάκη, για το ωραίο ταξίδι. Χωρίς να τον φοβίζουν Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες.

Δώσε λοιπόν στην Καλυψώ σου ένα τελευταίο αλμυρό φιλί  - πριν αποχαιρετήσεις αυτό το καλοκαίρι και κράτησε το στην μνήμη - ως ωφέλιμο εφόδιο στον βαρύ και ασήκωτο χειμώνα που έρχεται.



Ιδού δέκα από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, για την αλήθεια και την αδιάψευστη μαρτυρία της εικόνας.

Κεφαλονιά - Μύρτος















Κρήτη Χανιά - Μπάλος
























Μήλος - Σαρακίνικο
























Αντίπαξοι - Βουτούμι























Λευκάδα - Πόρτο Κατσίκι























Ελαφόνησος - Σίμος



Άνω Κουφονήσι - Πορί



Χαλκιδική - Σάρτη



Ρόδος - Πρασονήσι



Ζάκυνθος - Ναυάγιο


Προσαρμογή από cycladia.comkala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: