Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριάτικη μουρμούρα

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Πληροφορούμαστε ότι μεταξύ μας υπάρχουν κάποιοι που διασπείρουν αορίστως αμφιβολίες και παράπονα περί της καταβολής αντιτίμου για την είσοδο στον Αποκριάτικο χορό και ότι η είσοδος θα έπρεπε να καλύπτεται από την ετήσια συνδρομή. Μας είναι άγνωστο αν οι ίδιοι έχουν καταβάλει συνδρομή.

Επί αυτού οφείλουμε να ενημερώσουμε και να διασαφηνίσουμε ότι:

1. Η είσοδος των 5 ευρώ έχει σκοπό την αντιμετώπιση του κόστους της οργάνωσης, δηλαδή για τον dj, τους κλόουν, τον ηχητικό εξοπλισμό καθώς και για προμήθεια φαγητών και ποτών.

2. Η οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως ο εν λόγω χορός, δεν περιλαμβάνεται στους κύριους σκοπούς του Συλλόγου, όπως αυτοί απαριθμούνται στο Καταστατικό του. Κατόπιν αυτού η χρήση της ετήσιας συνδρομής για την αντιμετώπιση του κόστους διενέργειας παρόμοιων εκδηλώσεων είναι κατά την γνώμη μας, αδόκιμη και αντικαταστατική. Αντιθέτως είναι πεποίθησή μας ότι ειδικά οι πόροι του συλλόγου από τις ετήσιες συνδρομές, οφείλουν να κατευθύνονται σε εκείνες τις δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν κατά κοινή παραδοχή το σύνολο των μαθητών και γονέων, με ορίζοντα πέραν του μεμονωμένου, όπως τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού εξοπλισμού, την διοργάνωση ομιλιών, καλλιτεχνικών εκθέσεων εντός του σχολείου, την καθαριότητα και εν γένει όλους τους σκοπούς που ρητώς προβλέπει σήμερα το καταστατικό.

3. Πιστεύουμε βέβαια στο κοινώς αποδεκτό, ότι η οργάνωση χορών, συνεστιάσεων, επισκέψεων, εκδρομών και λοιπών εκδηλώσεων για τα μέλη του Συλλόγου μας, ακόμα κι αν δεν προβλέπονται ρητώς από το καταστατικό, είναι επιθυμητή και ωφέλιμη, καθώς προάγει και συσφίγγει τις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των παιδιών αλλά και των γονέων, ειδικά με τις ευκαιρίες εορτασμού πατροπαράδοτων εθίμων και λοιπών εορτών. Άλλωστε η συμμετοχή σε αυτές είναι κατά την απόλυτη επιλογή, διάθεση και κρίση του καθενός. Η κατά βούληση συμμετοχή επιβάλλει και την αντίστοιχη καταβολή του κόστους από τους πραγματικά μετέχοντες, αντί της κάλυψης αυτού από τους για οποιονδήποτε λόγο μη μετέχοντες, διά της αναλώσεως της συνδρομής τους. Αυτό για εμάς είναι το δίκαιο, το ορθό και το καταστατικό. Διαφορετικά, κάποιος θα ζητούσε αντίστοιχα και πλέον βάσιμα, να οργανώνουμε συνεστιάσεις για τους φίλους και λάτρεις του Γάλλου στιχουργού Ζαν-Πιερ ντε Ραντεβού (16ος αιώνας), με συμμετοχή εκάστοτε δύο ατόμων, και με κάλυψη της δαπάνης από τις συνδρομές των υπολοίπων γονέων.

4. Ο τρόπος οργάνωσης των παλαιότερων αποκριάτικων χορών, δωρεάν ή μη, ούτε προηγούμενο δημιουργούν αλλά ούτε εν τέλει μας δεσμεύουν. Άλλες συνθήκες, άλλα δεδομένα, άλλες δυνατότητες, άλλοι τρόποι χειρισμού του κόστους (λαχειοφόροι κλπ).

5. Αίσθηση του μέτρου και των περιστάσεων πιστεύουμε ότι έχουμε, όπως όλοι σας. Εις επίρρωση αυτού υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου είναι συλλογικές. Η δε ατέρμονη αναμονή εύρεσης των όποιων χορηγών ή επιδίωξης του αενάως καλύτερου, μόνον σε απραξία και ματαίωση οδηγεί. Όσο κι αν προσπαθήσαμε, δυστυχώς ούτε dj ούτε κλόουν βρήκαμε μεταξύ των γονέων του συλλόγου για να τους παρακαλέσουμε προς εθελοντική τους (τζάμπα) συμμετοχή και προσφορά. Μόνον προσφάτως μετά την ανακοίνωση ξεφύτρωσαν δυο-τρεις ανώνυμοι κλόουν, αλλά για να κάνουν μόνον κριτική και να ζητούν τζάμπα φαγητό αντιστρόφως εις βάρος των λοιπών.

6. Οι απόψεις σας ή και διαφωνίες με τα ανωτέρω, όταν είναι έγγραφες ή έστω προφορικές αλλά ονομαστικές, είναι πάντα σεβαστές. Η δραστηριότητά μας και όλες οι συνεδριάσεις του ΔΣ αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας, με τα τηλέφωνα όλων των μελών του ΔΣ, το καταστατικό και τους σκοπούς του. Όσοι λοιπόν επιθυμούν, μπορούν ευκόλως να μας βρουν.

7. Αύριο Πέμπτη 24-2-2011 και ώρα 19:30 θα διεξαχθεί στο χώρο του σχολείου έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου με θέμα τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης του χορού, η οποία είναι, όπως πάντα, ανοικτή σε όλους. Εισήγηση του προέδρου είναι, απουσίας έτερου κωλύματος, η διοργάνωση του χορού να προχωρήσει ως έχει. Όσοι λοιπόν έχετε απορίες ή προτάσεις, αμφισβητείτε ή και κατηγορείτε, μπορείτε ελεύθερα να προσέλθετε για ανοικτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Άλλως σας περιμένουμε όλους (εις πείσμα των καταθλιπτικών καιρών) …

Να γιορτάσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά μας
στον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας
την Κυριακή 27-2-2011 και ώρα 17:30
στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

μπορειτε αν θελετε απο τις αποδειξεις σας να δειτε οτι αυτοι που μουρμουριζαν ειχαν ηδη πληρωσει.και τελικα πληρωσαμε για να ερθουμε σε μια γιορτη που προκληθηκαν φασαριες παλι απο ατομο του συλλογου μας.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ